Thursday, September 3, 2009

I fell in love wih you...


















09-03-09

I went to San Francisco 2 weeks ago for my friend's wedding.
For one night, one of my good friend in SF took me and other friends to this one restaurant, it's called "
Beretta" in Mission district. This Italian restaurant was sooooooo good that I want to go back there again. Those friends who I was with were all gourmet and they know what's good and not in food and wine. I enjoy those type of company very much since I love to eat, and love to find out good new stuff.

So, this time, they introduced me to a new type of cheese (well, at least for me), Burrata cheese. That is the time I fell in love with... this cheese.
It was on Margherita pizza. Oh my god.... the cheese was soooo creamy, soft, and a little bit on sweet size that that was how I liked. I just can't forget about how soft it was. Mmmm.... I just have to find it and make some pasta or something. I have to have it.

According to wiki: Burrata is a fresh Italian cheese, made from mozzarella and cream. The outer shell is solid mozzarella while the inside contains both mozzarella and cream, giving it a unique soft texture. It is usually served fresh, at room temperature. The name "burrata" means "buttered" in Italian.


(I borrowed some pics from google search result.... I don't know how you call the dish on the top pic but I know the cheese on top of the food is Burrata.
Here is the blog I borrowed from>> This person describes Burrata costs a little bit pricy side. I wonder how much it cost... I should find it at Whole Foods.)


私は恋に落ちてしまいました。先々週末、お友達の結婚式でサンフランシスコに行って来たのですが、その前夜にシスコに住んでいる仲良い友達が私プラス他3人をおいしいイタリアンレストランに連れて行ってくれたのです(レストランは
Berettaという名前)。そしてそこで食べたマルゲリータピザに乗っていたチーズ、Burrataに恋をしてしまったのですー。
このチーズ、初めて食べたんだけど、なんてクリ〜ミ〜であっさりしてて、口の中でトロけるの〜って感じ。なんか噛み心地がちょっと固くしたプリンに似てるの。そのディナーを一緒に食べに行ったメンバーは皆グルメ好きで、Burrataチーズバージンの私に「え、知らないの?」なんて言ってました。は〜、さすがの皆さんです。おいしいワインにおいしいご飯に。。。素敵な雰囲気のレストラン。もう大満足でした。早くこのチーズ、また食べたい〜〜。

Wikiによると、Burrataチーズはモッザレーラチーズとクリームで出来てるそう。外がモッザレーラで、中がクリーム。Burrataはイタリア語でバターという意味だそうです。


(画像はぐぐって検索結果に出て来た写真を拝借しました。てへっ!その画像はこちらのブログからです>> ここにはこのチーズ、ちょっと値段がはるって書いてあるけど、いくらぐらいなんだろう。。。Whole Foodsにあるらしいので、買ってみようかな。)

Restaurant: Beretta
Address: 1199 valencia st
san francisco, ca 94110
Phone: 415 695 1199
Hours: They are open 7 days a week
Monday through Friday: dinner 5:30pm to 1:00am
Saturday & Sunday: brunch, lunch & dinner 11:00am to 1:00am
bar open late.




1 comment:

mirro said...

おいしそう。
これ、日本でも売ってるかな?
調べてみようっと。このトマトも良い感じだよね。まねしてみたい。