Tuesday, July 29, 2008

Earthquake in Los Angeles /ロスの地震


































7-29-08

Around 11:45AM, we had an earthquake which was coming from Chino Hills. The magnitude was 5.4... When the earthquake happened, I was working at my office as usual at the 43rd floor in downtown Los Angeles.
I immediately pulled myself into under my desk when I felt the shake and heard the sound of earthquake. The sound it made was pretty scary... Since we are at pretty high level of the building, I was little nervous, but usually building like this is built as roller system which absorb shocks from earthquake. Now I am worried about my cats which staying home and waiting for my return...


朝の11時45分ぐらいに久しぶりの地震がありました。チノヒルズというところから揺れは来ていたみたいで、マグニチュード5.4だったそうです。私達の
オフィスはダウンタウンのビルの43階にあるもんだから、結構揺れはひどかった!すごく揺れるは、音は「どーん!」ってするはで、一瞬ひやり…。即デスクの下に潜り込みましたが、揺れは多分5秒もせずに収まったと思います。ただ私達のオフィスからフリーウェイが見下ろせますが、んー何も起きてないっぽい…。感じてなかったのかな…。
ちなみにチノヒルズは私達がいるダウンタウンから東に30マイル離れています。ニュースを見るとVentura Countyからサンディエゴまで揺れは走ったみたい。あーー怖かったーー。
うちの猫ちん達大丈夫だったかなー。




When I came back home, it was like this ←
Nothing was broken so I am relieved... Poor my cats... I'm pretty sure they were so scared...

家に帰ってきたらこんなことになってた!!
デスクから本が崩れ落ちれ、キッチンの棚からパスタやら、缶やらが床に落ちてました...。うちの近くのお寺からもらってきたお札も...。妹が言うように「準備」をしなくちゃならんのかね〜。

Sunday, July 27, 2008

Today's Lunch -PHO- / 今日のランチ 〜フォー〜

























7/24/08

I made Pho-ish Thai Noodle for lunch. It came out pretty good. :)
I tried to find a pho soup at Thai Market which is located behind my apartment... but I guess I was wrong to look for a vietnamese stuff in Thai market...

The ingredients were:
Pork Flavor Thai Noodle Paste, Rice Noodle, Pork meat balls, Shrimps,
Bean Sprouts, Cilantro, lime, and fish bouillons.

It was so easy to make! I boiled the water with fish buillons
, and put some of the pork flavor noodle soup paste. And the other stuff which needs to be boiled is only shrimp and pork meat balls. After you cook them, just simply put bean sprout, and cilantro on top of noodles.
And squirt some lime, and it's DONE! :)


今回はフォーみたいなタイヌードルを作ってみたよ。フォーのスープの素をうちの近所のタイマーケットで探してみたんだけど、タイマーケットで探そうとしたのが間違ってたね...。
なかったです。なので、代わりにタイのヌードルスープの素を買ってみました。でも結構これもなかなかおいしいww
うちの母がくれたあごだしも使ってみて、スープが結構おいしく出来上がった!
ポーク味のスープペイストというのをそのあごだしのだしが出たお湯に溶かすだけ。
あとはエビをゆでて、ポークの肉団子、もやし、パクチ(シラントロね)を入れるだけ。
超簡単。

またまた自分のレパートリーが増えたぞww