Wednesday, June 11, 2008

Today's Lunch / 今日のランチ

6-10-08

Since I made smoked salmon sandwitch with cream cheese on this Monday for lunch, I had some smoked salmon left over. I knew I am not going to use smoked salmon all by myself in this few days, I decided to make
"
Smoked Salmon and Asparagas Spaghetti with White Cream Sauce".

(sorry I took some pics tonight but because of the lighting, it didn't come out good so I borrowed a pic from the Cookpad website...)

I am kinda proud of myself this time because.... I made the white sauce from scratch!! YES!! :) It's not too easy to make white sauce as WHITE!
Because of the butter, it's easy to burn it and make it yellow or brown... I have tried to make white sauce before and I'd never made it except this time. hehe.


今日はみどりとまゆみんとオーガニック系レストラン「いなか」on La Brea Ave(ここのレストラン、超おすすめ!何てったって健康に良いメニューばかりだから!!)にてディナーを楽しみました。(みどりー、写真送って〜)その後ぺちゃくちゃ楽しい話で盛り上がりながら別れた後、明日のランチを作るために速攻帰宅。

前回、スモークサーモンとクリームチーズのサンドイッチを作った時にスモークサーモンが余ったため、今回のランチはあやちゃんにはリピートで申し訳ないなーと思いつつ、スモークサーモンとアスパラのクリームパスタを作ることにしましたー。ヘルパーはもちろんCookpad. (今回も写真を撮ったんだけどどうしてもオレンジが抜けず、、、すいません、写真お借りしますー)

でも今回自分で「おーーー!」と感激してしまったのはクリームソースを自分で作ったこと!しかもちゃんときれいに白くなった!!!写真みてみてーー。

ふふふ〜〜ん。これはちょっと嬉しかった!でも喜びを分かち合う者が誰もおらず...。うちのねこちん達に一応伝えましたが、もちろん、しら〜んふり...。泣 (これまた写真の色あんまよくないのー)

味もなかなかいいじゃ〜〜ん!ということで明日のランチ、楽しみです♪





Recipe of Smoked Salmon and Asparagas Spaghetti with White Cream Sauce

Sauce:
Butter - 10g
Flour - 2 Tbspn
Milk - 400cc
Onion - 1
Vegetable
Bouillon - 1 Teaspn
Salt + Pepper - some

Pasta - 400g
Smoked Salmon - 100g
4 Asparagas

1- Boil the hot water and boil pasta for about 9 min (or 3 min shorter than what the bag says)
2- Slice smoked salmon to easy-to-bite size (don't cook it though)
3- Slice Asparagus diagonal.
4- Boil the water for asparagus and boil them for 3 min then take them out from the boiled water
5- Slice Onion thinly
6- Pan with melted butter
7- Onion and saute until wilted
8- Add flour to #6, and make sure it's not scorching
9- Add milk gradually and mix well
10- Add the bouillon, salt and pepper to #8 to make the taste as you like
11- Put pasta, white sauce, smoked salmon, and asparagus on your favorite plate and make it look good! :)
12- Itadakimasu!! (
Bon appétit!!)

いなか - Inaka Natural Foods Restaurant
131 S. La Brea Ave Los Angeles, CA 90036 (between 1st + 2nd)
323-936-9353

2 comments:

Anonymous said...

こんにちは、ご無沙汰してます。
レシピがすごくおいしそうなので反応してみました。わたしも今度作ってみます!!

Furry Lunchbox said...

あ〜、モカさ〜ん、お元気ですか?
ほんと、お久しぶりです♪

これ、超おいしかった!!
ぜひ試してみたらどうだったか、教えてね☆